Skip Navigation Links(Hjem) > Aktuelt

Vi søker frivillige til Treffpunkt Valdres

barn og unge pårørend.jpg - Klikk for stort bilete Treffpunkt Valdres - en møteplass for barn som er pårørende.

I Valdres pågår nå et regionalt prosjekt; "Barn og unge som pårørende". Målet med prosjektet er å utvikle god praksis for å ivareta barn og unge som er pårørende i Valdres; se de og gi de det de trenger. 

Les gjerne mer om prosjektet her: http://www.vlms.no/nyheter/2017/10/barn-og-unge-som-paaroerende/ 

Et av tiltakene det jobbes med i prosjektet, er å etablere "Treffpunkt Valdres", en møteplass for barn mellom 6 og 16 år, som lever i familier der en av foreldrene eller søsken er syke. "Treffpunkt Valdres" etableres i sambarbeid med Kreftforeningen, du kan lese mere om tltaket her: https://kreftforeningen.no/vare-tilbud/treffpunkt---moteplass-for-barn-og-unge-som-er-parorende/

Det som imidlertid blir spesielt for "Treffpunkt Valdres", er at det blir diagnoseuavhengig. Tilbudet som skal etableres her, vil derfor bli et tilbud til alle barn og unge som er pårørende, ikke bare av kreft, men av all alvorlig sykdom og død, samt rus og psykiatri.

Tilbudet skal driftes av frivillige, og vi er allerede godt i gang med rekruttering av disse. Vi trenger imidlertid flere!

Kan det tenkes at dette er noe for det? Har du et engasjement for barn og unge, og ønsker å bidra til at disse barna frå et tiltrengt avbrekk i en vanskelig hverdag? Kanskje du også kjenner noen du tenker dette kunne være aktuelt for, og som du kan få med deg inn i dette viktige frivillige arbeidet? Da kan du/dere melde deres interesse her: https://frivillig.no/kreftforeningen/vil-du-hjelpe-barn-og-unge-som-er-prrende-til-alvorlig-syke-i-valdres eller ta kontakt med en av medlemmene i prosjektgruppa i Valdres.

Planen for oppstart av "Treffpunkt Valdres" er februar 2018. Nødvendig opplæring vil bli gitt.

Kontaktperson i Øystre Slidre er Bente Margot Nøbben, psykiatrisk sykepleier, medlem av prosjektgruppa "Barn og unge som pårørende". Tlf 61 35 25 43/971 69 038. E-post: bente.margot.nobben@oystre-slidre.kommune.no

Sist endra 06.11.2017
Tingvang, Bygdinvegen 1989
2940 Heggenes
post@oystre-slidre.kommune.no
Tlf: (+47) 61 35 25 00
Faks: (+47) 61 35 25 01
Opningstider
8-16 (8-15 fra 15.5-15.9)
Org.nr: 961 382 068
Kommunenr: 0544
 
 
Valdres-kommunene Etnedal kommuneNord-Aurdal kommuneSør-Aurdal kommuneVang kommuneVestre Slidre kommune