Drømmestipend til Borghild

Klikk for stort bileteBorghild Dalbø vant drømmestipendet 2018. Ho er snart 16 år og er aktiv innan folkemusikkmiljøet. Ho spelar langleik, som er ein ubroten tradisjon nærast så lenge attende i tid ein kjenner.

Ho har lært av naboen, som heiter Gunvor Hegge og kjem frå ein familie der langleiken har blitt spelt på i mange generasjonar, og som arbeider som langleiklærar i kulturskula i Øystre Slidre. Borghild har spelt langleik i 8-9 år og har allereie opplevd mykje innan folkemusikk. Ho er med i den regionale gruppa FolkemusikkUNG og har vunne klassa si på Landskappleiken.

Stipendordningen er eit samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og eit viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.