Lyst på livet cafè i Øystre Slidre

I Lyst på livet arbeider pensjonister med å fremme eiga helse og livskvalitet gjennom å påvirke vaner og mønstre i kvardagen. Det dreier seg om å bygge bro mellom det ein veit er gode vaner og det ein virkeleg gjer. Ved hjelp av ein enkel metode prøver ein ut forandringer i eige liv og vurderer resultata av desse endringane.

 

 

Fire viktige livsområder er valgt ut; sikkerhet og trygghet, sosialt nettverk, mat og drikke, samt fysisk aktivitet. Deltakarane inspirerer kvarandre ved å dele tips og erfaringar. Gjennom å fokusere på ressurser og muligheter i et hyggelig fellesskap, styrkes opplevelsen av å være aktiv og kunne påvirke egen situasjon og helse.

Torsdag 27. februar var temaet mat og drikke på agendaen. Deltakerne møttes på skulekjøkkenet til Øystre Slidre ungdomsskule. Der ble det holdt foredrag med demonstrasjon og smaksprøver av kokk og kokkelærling fra Øystre Slidre sjukeheim.
Etterpå ble det gjennomført en praktisk del med matlaging. Maten bestod av blomkålsuppe med stekt bacon og croissant, samt to typer vafler med sunnere ingredienser.